دلیل ساخت متل قو | متل قو سلمان شهر | داستان ساخت متل قو

تنها هتل ایرانی که چشم عرب ها رو گرفته! | ماجرای جالب ساخت متل قو

میگن متل قو تنها هتلیه که چشم عرب هایی که خودشون آسمان خراش دارن رو گرفته، برای همین اینجا داستان جالب ساخت متل قو رو براتون گذاشتم.

متل قو
ویکی گردی:

متل قو نام مستعار سلمانشهر است که در استان مازندران قرار گرفته و به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری شمال کشورمان تبدیل شده است. متل قو شهرت خود را از گذشته دور دارد اما امروزه هتل قو الماس خاورمیانه به نماد آن تبدیل شده است. با همراه باشید تا ماجرای ساخت متل قو را برایتان توضیح دهیم.

 متل قو یکی از جاذبه‌ های گردشکری مازندران است که نام اصلی آن سلمان شهر است. این شهر در روزهای معمولی معمولاً حدود ۱۳ هزار نفر جمعیت دارد که البته در مواقع تعطیلی و یا آخر هفته‌ها با جهش چشمگیری، جمعیت آن به بالای ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد. سلمان شهر بخشی از شهرستان عباس آباد است که ارتفاع آن از سطح دریا -۲۰ متر است و سالانه ۱۵۰۰ میلی‌متر باران در آن می‌بارد.

متل قو

داستان پیدایش یک شهر

اگر شما هم به این شهر بیایید شاید تعجب کنید که چرا چنین شهر کوچکی انقدر امروزه معروف شده است و اصلاً دلیل این همه هجوم گردشگر به یک شهر معمولی چیست؟ اصلاً پایه متل قو از کجا بنا نهاده شد؟ از محلی‌ها که سؤال کنید داستان مردی را می‌گویند که در قدیم به او ارباب می‌گفتند و معتقد هستند که او پایه‌گذار این شهر و مالک بیشتر زمین‌های این منطقه بوده است. نام آن فرد جمشید جوانشیر است، او متولد سال ۱۳۰۳ در تهران است، جوانشیر که در جوانی علاقه‌مند به طبیعت می‌شود و برای اولین بار به شمال سفر می‌کند و پس از دیدن دریا، جنگل و زیبایی‌های شمال به شدت شیفته منطقه شده و فکر تهیه یک باغ در شمال وارد ذهنش می‌شود.

او قبل از ۲۰ سالگی پدر خود را از دست داد و با ارثی که از پدرش مانده بود تصمیم به سرمایه گذاری در این منطقه گرفت. در همین روزها شنیده بود که  شخصی در کلارآباد جنگل‌های مخروبه خود را برای فروش گذاشته است. جوانشیر معامله را پذیرفت و خود را در کلارآباد که آن روزها یک روستای بزرگ بود مستقر کرد و شروع به تبدیل کردن آن جنگل‌های خراب به باغ مرکبات کرد. کار پاک سازی جنگل به سختی انجام شد اما دیگر کارها مانند کاشت صیفی جات و یا پنبه کاری با شکست‌های بزرگی همراه بود اما چه اتفاقی باعث شد تا فکر ساخت یک متل در ذهن او افتاد؟

متل قو

جوانشیر در اینباره در کتابی که سال ۱۳۸۰ از خاطرات و یادداشت نگاری‌هایش چاپ شده نوشته بود:

آن زمان که ما کار می‌کردیم فقط ۳ هتل در شمال وجود داشت که هیچ‌کدام در مجاورت دریا نبودند، روزی در کنار دریا چشمم به چند قو افتاد، از همان روز ترکیب دیدن آن قوها و فکر ساخت یک هتل در کنار دریا ذهنم را به خودش مشغول کرد. برای این کار فقط ۶ ماه زمان داشتم تا عید فرا برسد!! تنها چیزی که از متل‌ها می‌دانستم این بود که می‌شد اتومبیل خود را در کنار اتاق آن پارک کرد. جوانشیر که گویی فردی با پشت‌کار فراوان بود با همین اطلاعات کم کار را آغاز کرد و تا عید همان سال موفق شد یک سالن بزرگ ۲۲۰ متری ۱۲ اتاق و ۲ ویلا را شیک را بسازد. اجاره هر اتاق در آن زمان ۱۰ تومان و هر ویلا را نیز به قیمت شبی ۲۵ تومان تعیین کرد و این‌گونه بود که در عید ۱۳۳۸ هتل قو تأسیس شد. ساعت ۱۱ صبح روز اول عید نوروز بود که تمام اتاق‌ها اجاره رفت و جوانشیر از این اتفاق شگفت‌زده شده و انگیزه‌ای زیاد برای توسعه کار گرفت.

آهسته آهسته شهرت متل قو همه جا پیچیده می‌شد و روزهای آخر هفته این منطقه را به شدت شلوغ می‌کرد، جوان‌هایی هم که به دنبال کسب درآمد از گردشگران بودند کم کم وارد این منطقه شدند و این آغازی بود برای رشد این روستای کوچک. یک تابلو نئونی شبیه به قو تبدیل به نماد این متل شده بود و شب‌ها زیبایی خاصی به اطراف هتل می‌داد. اما در طی سال‌های بعد این روستا به شهری تبدیل شد و عناصر مختلفی مانند بانک، مدرسه، شهرک‌های ساحلی و ویلا سازی‌ها در آن پیشرفت چشم‌گیری داشت. این شهر در ابتدا ساقی کلایه نام داشت که ترکیبی بود از نام ساقی (اسم دختر جوانشیر) و کلایه به معنای محله در زبان گیلکی. پس از افتتاح شهرداری ساقی کلایه و کلارآباد به صورت مشترک، همسر جوانشیر به عنوان اولین شهردار زن تاریخ ایران این پست را بر عهده گرفت و رفته رفته این شهر را به یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری شمال تبدیل کرد.

متل قو

هتل قو الماس خاورمیانه

هتل دولوکس و ۵ ستاره الماس خاورمیانه که در ۳۵ طبقه ساخته شده و ۳۷۷ اتاق در رنج‌های مختلف را درون خود جای داده است. این هتل زیبا دارای ۳ باند هلیکوپتر، امکانات تفریحی ورزشی، آکواریوم، رستوران، سالن‌های کنفرانس و جنش و کلیه امکانات لازم برای یک اقامت راحت و خوش را برای مسافران مهیا می‌کند.

چطور به متل قو برویم؟

اگر می‌خواهید به متل قو بروید می‌توانید از مسیرهای مختلفی این کار را انجام دهید. بهتر است از تهران به جاده چالوس بروید، سپس از چالوس و  به سلمانشهر بروید تا به متل قو برسید.

 

منبع: کجارو
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر