اختلال چند شخصیتی در کودکان | اختلال چند شخصیتی ساختگی | عوامل اختلال چند شخصیتی

اختلال چند شخصیتی در کودک 5 ساله | سوء استفاده های فیزیکی عامل بیماری چند شخصیتی

آیا میدانستید اختلال چند شخصیتی گریبان گیر کودکان هم می شود؟ آشنایی با عوامل و نشانه های اختلال چند شخصیتی در کودکان را در این مقاله مشاهده کنید.

اختلال چند شخصیتی
ویکی گردی:

بروز اختلال چند شخصیتی در کودکان از شیوع کمی برخوردار است. علائم هویت تجزیه‌ای در کودکان در بسیاری از موارد ممکن است ناشی از اختلالاتی نظیر اسکیزوفرنی کودکی یا اختلال سلوک باشد. و لازمم است در صورت مشاهده علائم مشابه حتمی با روانشناس بالینی مشورت کنید. برای آشنایی بیشتر با اختلال چند شخصیتی کیلیک کنید. هم چنین این مسئله را در نظر بگیرید که کودکان بسیار خیال‌پرداز هستند و ممکن است حرف زدن در مورد شخصیت‌های مختلف در خود ناشی از خیالات آن‌ها باشد و هیچ مشکل بالینی خاصی را نشان ندهد.

نشانه های اختلال چند شخصیتی در کودکان

روانشناسان بر این باور هستند که علائم در کودکان به مرور زمان پیشرفت کرده و در بازه‌های زمانی طولانی شدیدتر می‌شوند. اختلال هویت چندگانه در کودکان با علائم زیر همراه است:

_داشتن رویاها و خاطرات ناراحت کننده

_اضطراب زیاد، در زمان‌های به یاد آوردن یک حادثه غم انگیز و ناگوار

_تغییر در وضعیت غذا، خواب و دیگر فعالیت‌ها

اختلال چند شخصیتی ساختگی

برخی افراد برای بهره مند شدن از منافع ثانویه خاص نظیر رفع اتهام در دادگاه اقدام به تمارض کرده و علائم اختلالات روانی تقلید می‌کنند. بسیاری از این افراد چیزهایی در مورد اختلال چند شخصیتی دیده‌اند یا در فیلم‌های سینمایی نمونه‌های آن را مشاهده کرده‌اند. در نتیجه تلاش می‌کنند با تقلید دیده‌ها و شنیده‌ها رفتارهای ضداجتماعی خود را توجیه نمایند و مراجع قدرت را تحت تأثیر قرار دهند. این وضعیت که از جانب روانشناسان و روانپزشکان تحت عنوان اختلال هویت تجزیه‌ای تمارضی شناخته می‌شود اغلب با انجام مصاحبه‌های بالینی قابل تشخیص است چراکه این افراد معمولاً در شدت اختلال خود اغراق‌آمیز عمل می‌کنند و هنگام زیر نظر قرار گرفتن علائم بیماریشان تشدید می‌شود که این مسائل از دید متخصصین حرفه‌ای دور نمی‌ماند.

چگونه اختلال چند شخصیت به وجود می آید؟

احتمال بروز اختلال چند شخصیتی، در هر شخصی با هر سن، جنسیت، قومیت و فرهنگ وجود دارد، اما عامل خطرساز اصلی سوء استفاده‌های فیزیکی، عاطفی و جنسی در دوره کودکی است. جداسازی از واقعیت، روشی است که فرد برای رهایی از درد روانی و فیزیکی استفاده می‌کند. در این روش هر یک از شخصیت‌ها یک اتفاق تلخ را تجربه کرده و با کنار گذاشته شدن ماسک مربوط به آن شخصیت، خاطرات و دردهای مربوط به آن هم فراموش می‌شود. فرد مبتلا به این اختلال در کودکی هیجان آسیب زایی را تجربه کرده است. همچنین، شواهد نشان می‌دهد که این افراد قدرت تلقین هیپنوتیزم بالایی دارند به طوری که خود فرد از آن برای جداسازی استفاده می‌کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر