نشانه های اختلال چند شخصیتی | اختلال چند شخصیتی چیست؟ | راه های درمان و تشخیص اختلال شخصیت

اختلال هزار چهره چیست؟ | اختلال چند شخصیتی و نشانه های عجیب آن

مراقب آدم های هزار چهره باشید. اختلال چند شخصیتی یا هزار چهره بودن ازجمله اختلالات پیچیدهٔ روانی است که عوامل مختلفی باعث شکل‌گیری آن می‌شوند. با این اختلال عجیب در این مقاله آشنا شوید.

اختلال چند شخصیتی
ویکی گردی:

اختلال چند شخصیتی به حضور دو یا چند هویت مجزا در یک شخص گفته می‌شود، اختالال چند شخصیتی یکی از اختلال های عجیب و شدید روانی است که در افراد ظاهر می شود. ممکن است در کنار علائم و نشانه‌های اصلی اختلال هویت تجزیه‌ای یا همان اختلال چند شخصیتی علائمی از سایر اختلالات نیز مشاهده شود. از جمله مهم‌ترین اختلالات همراه با این مشکل می‌توان به اختلال‌های خلقی نظیر افسردگی اساسی، افسردگی دو قطبی و وسواس فکری- عملی اشاره کرد. اختلال چند شخصیتی بیماری نادری است که میزان شیوع آن در زنان حدودا 9 برابر مردان است.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلیل بیشر بودن اختلال های روانی زنان از مردان کلیک کنید. 

آشنایی با اختلال چند شخصیتی

اختلال چند شخصیتی، به حضور دو یا چند هویت مجزا در یک شخص گفته می‌شود که هر کدام از این بخش‌های گسسته شده از نظر سن، نام، جنسیت، رویاها، توانایی یادگیری، اخلاقیات و حتی شاخص‌های فیزیولوژی مانند ضربان قلب با یکدیگر متفاوت اند. اختلال چند شخصیتی، نشانه ناتوانی در ادغام جنبه‌های مختلف شخصیت، حافظه و هشیاری است. شخصیت‌ها می‌توانند متضاد با هم نیز باشند، چنانچه فرد گاهی سلطه جو و گاهی مظلوم است. تعداد متوسط شخصیت‌ها بین 5 تا 10 است اما بیشتر از آن هم دیده شده است.

افراد مبتلا به اختلال چند شخصیتی به مرور در هویت یا ادراکی که از خود دارند دچار گسست می‌شوند. آن‌ها ممکن است هنگام مورد خطاب قرار دادن خود از ضمیر اول شخص جمع، سوم شخص مفرد و سوم شخص جمع استفاده ‌کنند یا حتی خود را به نام صدا می‌زنند. برای مثال وقتی فرد می‌خواهد به جایی برود می‌گوید : ما می‌رویم! یا آن‌ها می‌روند! درواقع این بیماران ذهنی تقسیم بندی شده را شکل داده‌اند که هر یک از این بخش‌ها اسامی خاصی برای فرد دارند یا فرد آن‌ها را بر اساس نوع عاطفه یا کارکردشان از یکدیگر جدا می‌کند. مشکلات مرتبط با ادراک هویت باعث می‌شود فرد در درک دیگران نیز در برخی مواقع با مشکل مواجه شود و نتواند افراد را به صورت یک شخصیت یکپارچه در نظر بگیرد.

مشکلات مرتبط با فراموشی در اختلال چند شخصیتی

افراد مبتلا به اختلال چند شخصیتی یا همان هویت تجزیه‌ای ممکن است فراموشی‌های پیچیده‌ای را گزارش کنند. این فراموشی‌ها ممکن است به صورت مقطعی، راجعه یا در طول دوره‌های گریز، گریبان گیر فرد شوند. دوره‌های گریز دوره‌هایی است که فرد با یک شخصیت جدید به شهر یا محل دیگری می‌رود و هویت قبلی خویش را از یاد می‌برد. در این دوره‌ها علاوه بر مشکلات مرتبط با فراموشی از نظر سطح دانش و مهارت نیز دچار نوسان می‌شوند و ممکن است کارکردهای قبلی خود را به طور کامل از دست بدهند یا از یاد ببرند.

نشانه ها ی اختلال چند شخصیتی در بزرگسالان

_گیجی

_احساس از دست دادن زمان

_فراموش کردن اطلاعات شخصی مهم و یا یک حادثه تروماتیک

_تغییرات خلقی

_به یاد نداشتن بخش‌هایی از روز

_بروز رفتارهایی متفاوت با هویت اصلی

افراد در معرض خطر

افراد معمولاً با شنیدن توصیفاتی از اختلال‌های روانی معمولاً در مورد عواملی که آن‌ها را در برابر این اختلالات آسیب‌پذیر می‌کند کنجکاو می‌شوند. این مسئله در مورد اختلال چند شخصیتی نیز صدق می‌کند. متخصصان بر این باورند که عواملی نظیر آسیب‌پذیری ژنتیکی و مواجه شدن با یک رویداد بسیار آسیب‌زا در دوران حساس زندگی به طوری که فرد نتواند بار هیجانی آن را هضم کند از جمله عواملی هستند که می‌توانند افراد را در معرض خطر ابتلا به اختلال هویت تجزیه‌ای قرار دهند. از جمله این رویدادها می‌توان به سوءاستفاده‌های جسمی، روانی و جنسی در دوران کودکی اشاره کرد.

درمان اختلال چند شخصیتی

روان درمانی در افراد مبتلا به اختلال چند شخصیتی، جهت افزایش آگاهی و مدیریت احساسات و سازگاری بیشتر فرد برای تحمل هیجانات منفی در مواجهه با عوامل استرس زا، اثر بخش است. هدف از درمان، انسجام پیدا کردن شخصیت‌های از هم گسیخته است. روانکاوی نیز از روش‌های درمان اختلال چند شخصیتی می‌باشد که با تحلیل موقعیت‌ها و تجارب گذشته بیمار، به او کمک می‌کند تا نسبت به احساسات و رفتار خود بینش پیدا کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر