شناسنامه | تغییر نام در شناسنامه

چگونه نام خانوادگی خود را در شناسنامه عوض کنیم ؟ | مدارک مورد نیاز برای تغییر نام خانوادگی

صفر تا صد شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه را در این مطلب از سایت ویکی گردی بخوانید

تغییر نام خانوادگی
ویکی گردی:

شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه! هر شخص در طول زندگی تنها یک بار می‌تواند اقدام به تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه نماید. متقاضی تغییر نام خانوادگی، باید 18 سال به بالا بوده یا حکم رشد داشته باشد تا بتواند با طی کردن نحوه و مراحل تغییر نام خانوادگی، اقدام به تغییر آن، در شناسنامه کنند.

در ادامه این مطلب از ویکی گردی شرایط تغییر نام خانوادگی را در ادامه بخوانید.

شرایط تغییر نام خانوادگی

شرایط حذف نام همسر سابق از شناسنامه

اشخاص می‌توانند در مواردی که پیش‌بینی شده است تغییر نام خانوادگی را درخواست کنند، مانند مواردی که نام خانوادگی بیش از 2 کلمه یا بیش از یک کلمه و یک حرف یا عدد یا پسوند یا به طور مطلق یا مضاف نام محل یا مواردی مانند 2 اصل تهرانی، علی‌نژاد مطلق، عدنان تکان‌تپه تهرانی، آحسینی‌پور باشد.

همچنین اینکه نام خانوادگی از واژه‌های مستهجن و ناپسند ترکیب شده باشد مانند گداپور، پدرسوخته، لش یا اینکه نام خانوادگی از واژه‌های خارجی مانند علی‌اف برای ایرانیان غیرمهاجر یا آراکلیان برای مسلمانان باشد.

برخی نام‌های خانوادگی مذموم که مغایر با ارزش‌های فرهنگ اسلامی هستند مانند اسامی محل به طور مطلق و مضاف مانند کرجی و افخمی تبریزی نیز می‌توانند تغییر یابند.

در این مورد تبصره‌هایی نیز مانند حذف نام محل از نام خانوادگی اشخاص بدون رعایت مقررات مربوط به دارنده حق تقدم نام خانوادگی انجام خواهد شد، مانند حسینی شیرازی به حسینی یا اکبری علی آبادی به اکبری، همچنین حذف نام ایلات و عشایر و حِرَف و مشاغل مانند کوراوند به رسولی و محمدی نقاش به محمدی از نام خانوادگی اشخاص بدون رعایت مقررات دارنده حق تقدم نیز انجام خواهد شد.

واژه هایی که از القاب و اسامی مربوط به عناوین علمی اعم از درجات و مؤسسات علمی مانند دکتر، دانشگاه یا مناصب دولتی از لشکری و کشوری به صورت مطلق باشد مانند سرهنگ، شهردار نیز از دیگر شرایط تغییر نام خانوادگی محسوب می شوند.

شرایط تغییر نام خانوادگی پدر و فرزندان وی

در صورتی که نام خانوادگی پدری تغییر یابد، تغییر نام خانوادگی فرزندان کمتر از ۱۸ سال با درخواست کتبی پدر و تغییر نام خانوادگی فرزندان کبیر وی بدون رعایت حق تقدم و با ارائه اجازه نامه از پدر ممکن خواهد بود و هرگاه پدری نام خانوادگی خود را تغییر دهد و فوت کند، هر یک از فرزندان متوفی می‌توانند برابر تبصره ماده ۴۱ قانون ثبت احوال، نام خانوادگی خود را به نام خانوادگی پدر تغییر دهند.

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق زن

هر یک از اشخاص دارای نام خانوادگی قابل تغییر، در صورت تمایل می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال محل اقامت نسبت به درخواست تغییر نام خانوادگی خود اقدام کنند، اشخاص ۱۸ سال به بالا، اشخاص کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند، پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود برای فرزندان کمتر از ۱۸ سال در صورتی که نام خانوادگی پدر تغییر کرده باشد و قیم یا وصی برای اطفال تحت سرپرستی خود با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد و برگشت به نام خانوادگی اولیه امکان پذیر نباشد، می توانند متقاضی درخواست نام خانوادگی جدید باشند.

مدارک مورد نیاز برای تغییر نام خانوادگی

تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی، ارائه اصل شناسنامه، ارائه اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از پدر یا جد پدری برای فرزندان کبیر که بخواهند از نام خانوادگی هر یک از آنها استفاده کنند، ارائه اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی از دارنده حق تقدم نام خانوادگی مورد درخواست (تنظیم اجازه نامه های مذکور در ادارات ثبت احوال نیز میسّر است)، بانوانی که می خواهند از نام خانوادگی همسر خود استفاده کنند می‌بایست این مدارک (تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی، اصل شناسنامه متقاضی، اجازه نامه شوهر و اصل شناسنامه شوهر و قباله نکاحیه) را می بایست ارایه دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۳۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر