پشه آئدس حامل بیماری خطرناک، بیماری جدید، راه های پیشگیری از پشه آئدس

پشه آئدس در یک قدمی ایران | بیماری کشنده دیگری در راه است!

بعد از کرونا بیماری جدیدی در حال گسترش جهانی است که حامل آن پشه آئدس می‌باشد. پس از بررسی هابرای پیش گیری از پخش این بیماری راهکار هایی پیشنهاد شده است.

پشه آئدس
ویکی گردی:

پشه آئدس در حال نزدیک شدن به ایران است. پشه آئدس که حامل بیماری جدیدی می باشد در خاور میانه مشاهده شده است و آمار حضور این پشه در کشور های مختلف در حال افزایش است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: پشه آئدس بومی منطقه آمریکا بوده و در هند و آسیای شرقی مشاهده شد سپس به پاکستان نیز منتقل شده و در حال حاضر در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران مشاهده شده است.

موسی‌الرضا شبیهی اظهار کرد: پشه آئدس بومی منطقه آمریکا بوده و در هند و آسیای شرقی مشاهده شد سپس به پاکستان نیز منتقل شده و در حال حاضر در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران مشاهده شده است.

وی افزود: پشه آئدس بومی منطقه ما نیست اما اگر منتقل شود تبدیل به پشه بومی می‌شود و مابقی پشه‌ها را از بین می‌برد و قابلیت انتقال بیماری را خواهد داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه این پشه ناقل ویروس کشنده به انسان است، یادآور شد: برای پیشگیری از ورود این پشه مهم این است که ما محیط زیست و محل زندگی خود را سالم نگه داریم.

شبیهی با بیان اینکه اگر پشه آئدس بومی کشور شود خطرناک است، بیان کرد: این پشه پس از مکیدن خون انسان دنبال آب راکد می‌گردد تا تخم گذاری کند، عموما زباله‌های رها شده در طبیعت سبب ماندگاری این پشه و تکثیر آن می‌شود.

براساس نظر کارشناسان بهترین راه مبارزه با این پشه در شرایط فعلی بهسازی محیط است. ممکن است برخی خانواده‌ها به دلیل کمبود آب، در گالن‌ها و یا ظروف آب نگهداری کنند که این پشه قابلیت رشد در این محل‌ها را دارد. همچنین قابلیت رشد در ظرف زیرگلدان، زباله‌های پراکنده وغیره را نیز دارد. اگر آلودگی محیطی وجود داشته باشد و مدیریت پسماند صورت نگیرد، نمی‌توانیم رشد این پشه را کنترل کنیم.

یکی از خصوصیات پشه آئدس ایجاد اپیدمی‌های انفجاری است؛ یعنی اگر پشه آلوده در جامعه وجود داشته باشد می‌تواند جمعیت زیادی را در مدت کوتاهی آلوده کند.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۳ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر

  • Razy

    سلام بهتره برای پیشگیری اول به مردم اطلاع رسانی کنید که ته مانده های غذاشون و هر مواد غذایی رو توی کیسه های زباله‌ها نزارن که باعث بشه حیوان گرسنه ای کیسه را پاره کند و دوباره مقصر حیوونای زبون بسته بشن و مردم کوته فکر شروع به کشتار این بی زبونا کنند کاری که من سالهاست میکنم و کیسه زباله من هیچوقت پاره نمیشه و هم حیوانی سیر می‌شود چون همیشه اضافه و ضایعات غذا را جداگانه میزارم تا حیوانی سیر بشود و کارمایش بزیبایی بزندگی من برمیگردد و این بلاها کارمای اعمال خود انسانها است که بی احساس شدن و خدا و عشق ورزی را فراموش کرده اند دریغ از یک ظرف آب و لقمه ای غذا برای حیوانات