جزیره هنگام

جزیره هنگام | معرفی جزیره هنگام، زیباترین جزیره قشم

جزیره هنگام، جزیره‌ای کوچک و دیدنی در خلیج فارس است که با سادگی خود شما را متحیر خواهد کرد. این جزیره با چهره‌ای بومی و سنتی، میزبان سواحلی کم‌نظیر، دلفین‌های بازیگوش، حیات وحش تماشایی، دریای بی‌کران، نخلستان‌های دیدنی، کوه‌های آهکی و بازاری جذاب است؛ جاذبه‌هایی که طبیعت‌گردان بسیاری را به‌سمت هنگام می‌کشانند.

جزیره هنگام
ویکی گردی:

جزیره هنگام، جزیره ای پر از شگفتی برای علاقه مندان به طبیعت گردی.جزیره هنگام با مردمانی مهمان نواز و خوراکی ها و جاذبه های گردشگری هیجان انگیز و زیبایش همه ساله میزبان گردشگران از نقاط مختلف ایران بوده است. ساحل بی نظیر جزیره هنگام شمارا به وجد می آورد.پیشنهاد ما برای سفر به این جزیره کم نظیر فصل بهار است. در ادامه بخش های جذاب این جزیره را به شما معرفی خواهیم کرد.

جزیره هنگام، جزیره‌ای کوچک با آبادی‌های کوچک با وسعت حدود ۳۶٫۶ کیلومتر مربع در خلیج فارس است که از دیدنی های هرمزگان به حساب می‌آید و در دو کیلومتری جنوب شرقی جزیره قشم قرار دارد. این جزیره بخشی از شهرستان قشم و یکی از دهستان‌های این شهرستان به مرکزیت روستای ماشی (هنگام جدید) است.

جزیره هنگام

جزیره هنگام با ۹ کیلومتر طول و ۶ کیلومتر عرض به‌شکل یک مخروط ناقص به چشم می‌آید. جزیره هنگام ارتفاعات آهکی (تشکیل شده از سدیم کربنات) دارد و بلندترین نقطه آن، کوه ناکس با ۱۰۶ متر ارتفاع است. طولانی‌ترین قطر این جزیره نیز از «روستای هنگام کهنه» تا «روستای هنگام جدید» حدود ۹ کیلومتر و و کوتاه‌ترین قطر جزیره پنج کیلومتر طول دارد. فاصله جزیره هنگام تا بندرعباس حدود ۴۳ مایل دریایی (۷۹٫۶ کیلومتر) و تا شهر قشم حدود ۲۹ مایل دریایی (۵۳٫۷ کیلومتر) است.

آدرس جزیره هنگام : استان هرمزگان، دو کیلومتری جنوب جزیره قشم.

جزیره هنگام

جزیره هنگام در میان آب‌های خلیج فارس قرار دارد و به تنگه هرمز و جزیره قشم نزدیک است.جزیره هنگام در گذشته با نام‌های هنجام و هنیام شناخته می‌شد. این جزیره در زبان پارسی باستان «هنگاما» نام داشت و در ارمنی نیز به «انگام» مشهور بود. نام جزیره هنگام از دو بخش «هن» و «گام» به‌معنای وقت، زمان و گاه تشکیل شده است.

روستاهای جزیره هنگام

سه روستا در جزیره هنگام وجود دارند. این روستاها در کنار یکدیگر قرار دارند و از طریق راه شوسه به هم وصل می‌شوند. در ادامه شما را با روستاهای جزیره هنگام آشنا خواهیم کرد.

روستای هنگام نو: هنگام نو یا جدید (ماشی) جای مناسبی برای پهلو گرفتن قایق‌ها به شمار می‌آید. زمین این روستا شنی است و از جمله امکانات آن می‌توان به تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه آب شیرین‌کن، دفتر پست و مدرسه اشاره کرد.

روستای غیل: روستای غیل بین دو روستای نو و قدیم هنگام در یک گودی واقع شده است. این روستا به واسطه موقعیت جغرافیایی، آب بسیاری را در خود جمع می‌کند و به همین دلیل نام آن را غیل گذاشته‌اند. جمعیت روستای غیل، ۲۰۰ نفر است. 

روستای قدیم: جمعیت کمتری به نسبت روستای غیل و هنگام نو در روستای هنگام قدیم یا کهنه زندگی می‌کنند. این روستا در فاصله چهار کیلومتری از دو روستای دیگر قرار دارد و اکثر خانه‌های آن خالی از سکنه هستند. بیشتر اهالی روستای قدیم از طریق ماهیگیری  به‌ویژه صید کوسه امرار معاش می‌کنند.

مردم جزیره هنگام

بومیان اصیل جزیره هنگام از قبیله آل بو فلاسه هستند. جالب است بدانید که جد محمد بن راشد آل مکتوم (حاکم دبی) نیز به همین قبیله می‌رسد. قبل از دوره حکومت پهلوی، شیخ جمعه بن عبید الفلاسی آل مکتوم، دایی شیخ راشد بن سعید آل مکتوم (حاکم سابق دبی) بر جزیره هنگام حکم‌فرمایی می‌کرد.بیشتر اهالی جزیره هنگام رابطه خویشاوندی با یکدیگر دارند و اغلب به صیادی و ماهیگیری مشغول هستند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام دارای معادن نمک، خاک و سرب نیز است؛ معادنی که موقعیت اقتصادی خوبی را برای مردم جزیره فراهم کرده‌اند و بخشی از درآمد ساکنان را تامین می‌کنند. طبق گفته بومیان جزیره هنگام، بیشتر ساکنان این جزیره به‌دلیل اختلافات قومی و درگیری با بخشی از ساکنان قشم، این جزیره را ترک کرده و به کشورهای عربی رفته‌اند.

جزیره هنگام

حیات وحش جزیره هنگام

جزیره محصور در آب هنگام، زیستگاهی مهم و ارزشمند برای جانورانی است که برخی از آن‌ها از گونه‌های نادر و کمیاب به شمار می‌آیند.

گونه‌های جانوری: خاردم مصری – لاک پشت پوزه عقابی -  جبیر

از دیگر گونه‌های جانوری در جزیره هنگام می‌توان به پرندگانی چون اگرت خاکستری، هدهد، حواصیل، پرستو دریایی، تلیله نوک پهن، گیلانشاه بزرگ، صدف‌خور و خرچنگ‌خور اشاره کرد.

دلفین های جزیره هنگام

دلفین های جزیره هنگام یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری این جزیره هستند. این موجودات بازیگوش و جذاب در اواسط فصل پاییز به نزدیکی جزیره هنگام می‌رسند تا در آب‌های گرم خلیج فارس تولید مثل کنند. آن‌ها تا اواسط اردیبهشت در همین منطقه ماندگار می‌شوند و سپس به‌سمت دریای عمان و اقیانوس می‌روند.تا به امروز ۱۳ گونه از ۴۰ گونه دلفین در آب‌های ایران از جمله خلیج فارس و دریای عمان دیده شده‌اند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جاهای دیدنی جزیره هنگام

جزیره هنگام، سرزمینی بسیار کوچک است؛ اما با این وجود با دیدنیهای فراوان، شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

ساحل هنگام

تماشای خلیج همیشه فارس و امواج رقصان آن در ساحل هنگام یکی از بهترین فعالیت‌هایی است که می‌توان در این جزیره انجام داد. طول نوار ساحلی هنگام، ۵۰ کیلومتر است و در هر قدم، تصویری متفاوت از دریا را به شما ارائه خواهد داد. از سواحل صخره‌ای گرفته تا سواحل شنی، هنگام منطقه‌ای بکر و دست‌نخورده است که شکوهی بی‌نظیر از طبیعت را به نمایش می‌گذارد.

جزیره هنگام

ساحل نقره‌ای هنگام

بی شک ساحل نقره‌ ای هنگام در کنار صخره‌های ساحلی یکی از مهم‌ترین و مشهورترین جاذبه‌های گردشگری این جزیره به شمار می‌آید؛ ساحلی که نمونه آن را در هیچ جایی از ایران غیر از هنگام نمی‌توان دید. بسیاری از گردشگران مسافت زیادی را طی می‌کنند تا تنها دقایقی کوتاه را در ساحل نقره‌ای هنگام بگذرانند و از درخشش منحصربه‌فرد آن لذت ببرند؛ ساحلی که پر از شن‌های درخشان است و زمانی که نور به آن‌ می‌خورد، برق می‌زند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جزیره هنگام

ساحل کله خماسی

ساحل کله خماسی مکانی مناسب برای افراد علاقه‌مند به ماجراجویی و تفریحات با آدرنالین بالا است. در این ساحل صخره‌ای می‌توانید از بالای صخره‌ها به داخل آب بپرید، همراه با خیارماهی‌ها چند دقیقه شنا کنید و به تماشای عروس دریایی بنشینید.

جزیره هنگام

ساحل خنیزی

ساحل خنیزی یکی دیگر از جاهای دیدنی جزیره هنگام است که در سمت شرق جزیره قرار دارد. این ساحل بسیار زیبا و بکر است؛ به‌قدری که با عینک شنا گاهی می‌توان موجودات هیجان‌انگیز درون آب را مشاهده کرد.

ساحل درخشان هنگام

ساحل جزیره هنگام در زمان‌های خاصی از سال در شب، چهره‌ای جادویی به خود می‌گیرد و آب آن به رنگ آبی درخشان در می‌آید. این پدیده طبیعی ناشی از فیتوپلانکتون‌های دریایی است و در  سواحل مالدیو، کالیفرنیا و دیگر نقاط دنیا نیز رخ می‌دهد. 

جزیره هنگام

فیتوپلانکتون‌های دریایی، موجوداتی بسیار ریز هستند که زمانی که در شرایط ناآرام قرار بگیرند، از خود نور ساطع می‌کنند و سبب می‌شوند که موج‌ها و ماسه‌های ساحل نیز به شکلی درخشنده به نظر برسند.

 

جزیره هنگام

جزیره هنگام

خاک سرخ هنگام

جزیره هرمز در میان جزایر خلیج فارس به واسطه خاک سرخ خود مشهور است؛ اما جالب است بدانید که این نوع خاک در جزیره هنگام نیز وجود دارد و یکی از دیدنیهای آن به شمار می‌آید.

جزیره هنگام

کوه‌ها و خاک‌های قرمز رنگ جزیره هنگام با نام «گِلک» شناخته می‌شوند؛ خاکی که در صنایع بسیاری مانند صنعت سنگ‌های تزئینی برای ساخت ساختمان‌ها و ساخت‌وساز اسکله و سایر تاسیسات کاربرد دارد. مردم این منطقه از خاک سرخ هنگام برای تهیه نوعی غذای محلی نیز استفاده می‌کنند که به نام «سوراغ» شهرت دارد و بسیار خوشمزه است. در بازار محلی با زن‌هایی روبه‌رو می‌شوید که در حال طبخ نان‌هایی محلی با سسی قرمزرنگ یا همان سوراغ با تخم‌مرغ هستند؛ چشیدن طعم این نان محلی را از دست ندهید.

ماهی‌های آکواریومی جزیره هنگام

در سفر به جزیره هنگام بازدید از آکواریوم یا موجودات آکواریومی را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید. این بخش در حوالی جزیره هنگام قرار دارد و خانه ماهی‌های رنگارنگ، آزاد و رها است. آب آکواریوم هنگام آن‌قدر شفاف است که شما می‌توانید مرجان‌ها، عروس دریایی، جانداران رنگارنگ دریایی، ماهی‌های ریز و خرچنگ‌ها را به‌راحتی ببینید و فقط کافی است کمی غذا برای آن‌ها بریزید تا به سطح آب بیایند و نمایشی جالب توجه را برای شما اجرا کنند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جزیره هنگام

 

بازار هنگام

بازار محلی هنگام یکی از زیباترین بازارهای محلی ایران است؛ بازاری ساخته شده از مصالح بومی و محلی که در قدم به قدم آن، رنگ و بویی از سنت‌های کهن جزیره در کنار فروشندگان و زنان بومی با لباس‌های محلی رنگارنگ و دست‌سازه‌هایی زیبا از صدف به چشم می‌خورد. بازار هنگام علاوه بر اینکه مکان مناسبی برای خرید سوغات و یادگاری به شمار می‌آید، مکانی جذاب برای آشنایی با مردم بومی و فرهنگ جزیره و گوش سپردن به داستان‌ها و افسانه‌هایی درباره دریا است.در بازدید از بازار هنگام مزه کردن انواع غذاهای محلی جزیره از جمله سمبوسه صدف یا میگو و نان محلی توموشی را نیز از دست ندهید. 

جزیره هنگام

جزیره هنگام

دهکده‌ کوچک ماهیگیری

دهکده‌ کوچک ماهیگیری هنگام مشرف به ساحل اصلی جزیره است. این دهکده با میز و صندلی‌هایی ساده، مکانی عالی برای صرف غذاهای تازه‌ دریایی است. این غذاها با ادویه‌های محلی به سبک بومیان منطقه طبخ می‌شوند و یکی از جاذبه‌های گردشگری هنگام به شمار می‌آیند؛ به‌ویژه برای گردشگرانی که علاقه‌مند به آشنایی با غذاهای بومی هستند. سمبوسه‌های میگو، دوپیازه میگو، خرچنگ، ماهی‌های خوشمزه، برنج و میگو (حواری میگو) و انواع غذاهای دریایی که با ادویه‌های خوش‌عطر بومی پخته می‌شوند، از جمله انتخاب‌های شما هستند. 

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جزیره هنگام

نخلستان‌های هنگام

نخلستان‌ها با درختان نخل سر به فلک کشیده یکی از دیدنیهای محبوب جنوب کشور هستند. جزیره هنگام نیز مانند دیگر نقاط جنوب کشور دارای نخلستان‌های زیبایی است که بازدید از آن‌ها آرامشی بی‌بدیل را به شما اهدا می‌کند. خرمای لذیذ این نخل‌ها بیشتر برای مصارف شخصی هستند؛ اما بخشی از آن‌ها نیز در بازار به فروش می‌رسد.

جزیره هنگام

کشتی به گل نشسته پرتغالی‌ها

پرتغالی‌ها در زمان صفویه جزیره هنگام را به اشغال خود درآوردند و امروزه بقایایی ناچیز از کشتی به گل نشسته آن‌ها در اطراف جزیره، نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند؛ مکانی که گردشگران در آن به تماشای ماهی‌های آکواریومی می‌نشینند و عکس می‌گیرند.

تاسیسات بندری انگلیسی‌ها

انگلیسی‌ها در دوره قاجار با بنا کردن خانه‌ها و تاسیساتی چون انبار زغال، تلگراف خانه و سپس تاسیسات بندری و دریانوردی فراوان تلاش کردند تا نفوذ خود را در این جزیره افزایش دهند.آن‌ها بر خط کشتیرانی خلیج‌فارس نظارت داشتند و در نهایت در سال مشروطه (۱۲۸۵ شمسی)، خط تلگرافی از جاسک به هنگام احداث کردند تا بتوانند به‌راحتی با دنیای بیرون از جزیره ارتباط داشته باشند. در حال حاضر آثاری از این تاسیسات در جزیره هنگام به چشم می‌خورد؛ آثاری که روایتگر تاریخ استعمار این جزیره هستند.

نقش ریختن از دیگر فعالیت‌های محبوب گردشگران در جزیره هنگام است. نقش ریختن به نقاشی حنا روی پوست گفته می‌شود؛ هنری که توسط هنرمندان هنگامی به‌صورت بداهه و بدون هیچ نقشه‌ای روی دست شما خلق می‌شود. تقش حنا در روز اول نارنجی رنگ است و به‌تدریج به رنگ قهوه‌ای درمی‌آید. برای ماندگاری بیشتر حنا، پوست خود را چرب کنید. غواصی، شاتل و بنانا سواری به‌علاوه تورهای ماهیگیری نیز از جمله تفریحات دریایی جزیره هنگام هستند.

جزیره هنگام

غواصی در جزیره هنگام

غواصی یکی از تفریحات محبوب و پرطرفدار دریایی است؛ تفریحی که در جزیره هنگام همراه با تماشای مناظر زیبا خاطره‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما رقم می‌زند. غواصی کردن نیاز به تجهیزات و آموزش اولیه دارد؛ البته جای نگرانی نیست، شما می‌توانید در مدت زمان کمتر از یک ساعت به‌طور کامل این آموزش‌ها را یاد بگیرید. غواصی در جزیره هنگام تا حد زیادی امنیت دارد؛ زیرا مربی با توجه به سطح مهارت شنای افراد، آن‌ها را به عمق‌های مختلفی از آب می‌برد و آموزش‌های افراد مبتدی و افرادی که کمی با شنا و غواصی آشنا هستند یکسان نیست. شما در تجربه غواصی در جزیره هنگام می‌توانید با استفاده از عینک‌های مخصوص غواصی، زیر آب را مشاهده کنید و از تماشای ماهی‌ها و سنگ‌های رنگی لذت ببرید. مربیان همچنین می‌توانند با دوربین‌های مخصوص عکاسی زیر آب از شما عکس بگیرند تا چند عکس یادگاری از غواصی از جزیره هنگام داشته باشید.

جزیره هنگام

امکانات رفاهی و تفریحی جزیره هنگام

جزیره هنگام منطقه ای بکر در جنوب کشور است و با وجود جاذبه‌های فراوان جزیره و استقبال زیاد گردشگران از آن، کماکان امکانات قابل‌توجهی در جزیره وجود ندارد. در این جزیره هیچ رستوران، هتل و سرویس بهداشتی مناسبی دیده نمی‌شود. البته همین نبود امکانات برای برخی از گردشگران جذاب است؛ گردشگرانی که به‌دنبال مقصدی دور از هیاهوی شهری هستند و می‌خواهند سبک زندگی بومی را تجربه کنند.

در سفر به جزیره هنگام موارد زیر را رعایت کنید:

کفش مناسب پیاده‌روی، کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی، کیسه زباله، آب، داروهای عمومی، میان وعده، شارژر موبایل و وسایل لازم برای کمپ در صورت اقامت در شب از جمله وسایلی هستند که در سفر به جزیره هنگام باید به‌همراه داشته باشید.حتما پول نقد به‌همراه داشته باشید؛ زیرا در جزیره کارتخوان به‌ندرت پیدا می‌شود.

بهترین زمان سفر به جزیره هنگام کدام فصل است؟

بهترین زمان سفر به جزیره هنگام از دید بیشتر گردشگران از اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت است؛ البته اگر می‌خواهید دلفین‌ها را ببینید، بهتر است در ماه‌های آذر و دی به این جزیره سفر کنید.

سوغات جزیره هنگام چیست؟

زیورآلات درست شده از صدف، موجودات تاکسیدرمی شده دریایی، ادویه‌جات و روغن محلی به‌ویژه روغن کوسه از جمله سوغاتی‌های جزیره هنگام هستند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر