همه چیز درباره سوغات و صنایع دستی بوشهر | عکس سوغات و صنایع دستی بوشهر

معرفی سوغات و صنایع دستی بوشهر!

شهر بندری بوشهر دارای سوغات و صنایع دستی فراوانی است که انواع محصولات خوراکی و صنایع دستی را شامل می‌شود.

سوغات و صنایع دستی بوشهر
ویکی گردی:

در این قسمت به بررسی سوغات و صنایع دستی بوشهر می پردازیم. شهر بوشهر از جمله شهرهای بندری است که در جنوب غربی ایران واقع شده است. قدمت این شهر به دوره ساسانیان بازمی‌گردد. در سفر خود به استان بوشهر علاوه‌بر گشت‌وگذار و دیدن جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آن، از خرید انواع سوغات و صنایع دستی بوشهر غافل نشوید. از تنوع زیادی برخوردار بوده و انواع محصولات خوراکی و صنایع دستی را شامل می‌شود. بسیاری از سوغاتی‌های بوشهر دارای قدمت دیرینه‌ای هستند و برخی نیز شهرت جهانی دارند و به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شوند. برای آشنایی با مهم‌ترین سوغات و صنایع دستی بوشهر با ادامه مطلب همراه باشید.

 

سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر

خرمای بوشهری

خرما از جمله محصولات اصلی شهر بوشهر است که کشت آن قدمتی چند هزار ساله دارد. کاشت و برداشت خرما از جمله اصلی‌ترین مشاغل شهر بوشهر بوده که سابقه آن به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد. خرما و محصولات جانبی درخت نخل به‌عنوان اصلی‌ترین سوغاتی‌های شهر بوشهر محسوب می‌شوند. کیفیت و تنوع بالا خرما در این شهر تا جایی است که این محصول را به کشورهای دیگر نیز صادر می‌کنند. همچنین شهد خرما، لواشک خرما، سرکه خرما، شیره‌ی خرما و... نیز از جمله مهم‌ترین سوغاتی‌های شهر بوشهر محسوب می‌شود.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

خارک پخته بوشهری

یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین انواع خرماهای بوشهر، خارک نام دارد. خارک درواقع خرمای نرسیده است که با انجام یکسری مراحل، آن را به خارک پخته، به‌عنوان یکی از شیرینی‌های سنتی بوشهر، تبدیل می‌کنند. برای تهیه آن نیز ابتدا خارک و شکر را در دیگ‌های مخصوص می‌ریزند و سپس کمی آب به آن اضافه می‌کنند. خارک‌ها باید تا زمان نرم شدن و قوام آمدن جوشانده شوند. بعد از این مرحله، آب خارک‌های نرم شده به‌خوبی گرفته شده و هسته آن جدا می‌شود. در مرحله خشک کردن نیز خارک‌ها را برروی حصیر پهن می‌کنند و در معرض آفتاب قرار می‌دهند. خارک پخته یکی از سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر است که در بین اهالی و مسافران طرفداران زیادی دارد.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

پنیر نخل بوشهر

یکی از سوغاتی‌های خوشمزه شهر بوشهر که اسم آن کمتر به گوش شما خورده است، پنیر خرما نام دارد. این محصول درواقع همان ماده سفید و ترد موجود در قسمت میانی درخت خرما است. پنیر نخل دارای طعمی شیرین بوده و بسیار مقوی است. اهالی بوشهر به پنیر نخل، پنیر خرما غاپ نیز می‌گویند. جالب است بدانید که پنیر خرما، همان ماده اولیه تشکیل دهنده تنه درخت خرما قبل از تبدیل شدن به چوب است. برای تهیه پنیر نخل، درخت‌هایی که زمان ثمردهی و باردهی آن‌ها به پایان رسیده را انتخاب کرده و آن را قطع می‌کنند. سپس تمام برگ‌ها، لیف‌ها و چوب‌های اطراف آن را جدا کرده تا به قسمت میانی آن برسند. پنیر نخل در اکثر فروشگاه‌ها و مغازه‌های بوشهر به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر به فروش می‌رسد.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

مسقطی بوشهری

با توجه به این موضوع که مسقطی انواع مختلفی دارد و در تهیه آن از مواد و روش‌های مختلفی استفاده می‌شود، می‌توان هرکدام از آن‌ها را به شهر خاصی نسبت داد. در داستان‌ها درباره وجه تسمیه مسقطی آمده است که این خوراکی دو قرن پیش از پایتخت عمان به نام مسقط، به کشورهای سواحل خلیج فارس راه پیدا کرده و به همان شکل نیز نام خود را تا امروز حفظ کرده است. در شهر بوشهر انواع مسقطی ساده، کنجدی و شیره خرما به‌عنوان رایج‌ترین سوغاتی شهر بوشهر تهیه می‌شود.

ارده بوشهری

ارده یکی از اصلی‌ترین فرآورده‌های کنجد بوده که بسیار مقوی و مغذی است. به‌طور معمول از ارده همراه با شیره‌ی انگور، شیره‌ی خرما و عسل در وعده صبحانه استفاده می‌شود. روغن این ماده پرانرژی، منبع غنی آنتی اکسیدان، ویتامین‌ها و چربی غیراشباع است. در بوشهر، ارده را در کنار خرما نیز استفاده می‌کنند به همین خاطر ارده بوشهری بسیار معروف و باکیفیت است. در سفر خود به شهر بوشهر خرید ارده را به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر فراموش نکنید.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

انواع نان محلی بوشهر

در اکثر شهرهای ایران، انواع نان محلی پخت و استفاده می‌شود. شهر بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و انواع نان محلی از جمله نان گرده، نان نارک، کماج و نان بلبل در این شهر پخت می‌شود. اکثر این نان‌ها برروی تابه درست شده که بو و طعم لذیذی دارند. کماج یکی از انواع نان محلی بوشهر است که از ترکیب آرد سفید گندم و مایه خمیر لپه تهیه شده که بعد از پخت روی آن را با شکر و کنجد می‌پوشانند. به هنگام خرید سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر، از انواع نان محلی بوشهر غافل نشوید.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

انواع ترشی بوشهری

با توجه به محصولات غالب و رایج موجود در شهر بوشهر، انواع مختلف ترشی تهیه می‌شود که طعم و عطر منحصر به‌فردی دارند. از معروف‌ترین ترشی‌های بوشهری، می‌توان به ترشی انبه اشاره کرد که بسیار پرطرفدار است. ترشی بادمجان، ترشی لیموعمانی و... نیز ازجمله دیگر سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر است.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

حلوا های بوشهر

 حلوا پسکی بوشهر

حلوا پسکی بوشهر که به‌عنوان سوغاتی شهر بوشهر طرفداران زیادی نیز دارد، بیشتر در منطقه برازجان واقع در استان بوشهر، پخت و تهیه می‌شود. برای تهیه حلوا پسکی ابتدا خرماهای رسیده را با آرد مخلوط کرده و بعد در روغن سرخ می‌کنند. سپس آن را با کمی ماست به‌خوبی ورز می‌دهند تا له شود و به شکل حلوا دربیاید. این حلوا طعم لذیذی داشته و بسیار مقوی است.

حلوا سنگک بوشهر

یکی دیگر از حلواهای معروف شهر بوشهر، حلوا سنگک نام دارد. برای تهیه این حلوا، از شیره خرما استفاده می‌شود. به این شکل که بعد از سفیدشدن شیره خرما بر اثر حرارت، آن را به صورت نازک برروی سینی پهن می‌کنند و کنجد بوداده را برروی آن می‌ریزند. بعد از سرد شدن، حلوا سنگک لذیذ آماده خوردن است.

حلوا راشی بوشهر

حلوا راشی، یکی از سنتی‌ترین شیرینی‌ها و سوغاتی‌های خوراکی شهر بوشهر است که برای پخت آن از شیره خرما استفاده می‌شود. برای تهیه حلوا راشی بوشهر نیز ابتدا شیره خرما را در ظرفی گرد و گود ریخته و روی حرارت قرار می‌دهند تا رنگ آن، سفید شود. سپس ارده را به آن اضافه می‌کنند و به‌خوبی هم می‌زنند تا یکدست شده و به شکل حلوا دربیاید.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

ماهی و میگو بوشهر

استان بوشهر از جمله مناطقی است که صید ماهی و میگو در آن فراوان است. اگر به این استان سفر کنید شاهد انواع بازارهای فروش ماهی تازه خواهید بود. میگو بوشهر نیز بسیار معروف است. از رایج‌ترین ماهی‌های بوشهر که روزانه صید شده و به فروش می‌رسند می‌توان ماهی هامون، مرکب، شیرماهی، سنگ سر و... را نام برد.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

صنایع دستی شهر بوشهر

گبه و گلیم بوشهر

از مشهورترین سوغات و صنایع دستی شهر بوشهر، می‌توان از انواع گبه و گیلم در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف نام برد. گبه نوعی از قالی است که دارای پودهای ضخیم بوده و رنگ مواد اولیه آن طبیعی است. همچنین در بافت گبه از دارهای قالی افقی و از طرح‌های سنتی و بدیع استفاده می‌شود. گبه و گلیم بوشهر شهرت جهانی داشته و این محصول به شهرها و کشورهای مختلف صادر می‌شود.

 سوغات و صنایع دستی بوشهر

عبا بافی بوشهر

عبا بافی در استان بوشهر دارای قدمتی 500 ساله است. در بافت عبا از پشم گوسفند یا شتر استفاده می‌شود. عبای شتری یکی از معروف‌ترین سوغات و صنایع دستی شهر بوشهر است که در نوع خود منحصر به فرد بوده و از نمونه‌های گران قیمت انواع عبا می‌باشد. عبا بافی بوشهر دارای جایگاه و شهرت ویژه‌ای در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

سوغات و صنایع دستی بوشهر

گرگور بافی بوشهر

گرگور بافی به هنر ساخت تورهای ماهی‌گیری فلزی که طول آن بین یک تا سه متر است، گفته می‌شود. با استفاده از این وسیله، صیادان به‌راحتی و بدون کمترین آسیب به ماهی، به کار صید می‌پردازند. در بافت گرگور از سیم‌های فلزی گالوانیزه و به شکل دورانی و نیم‌کره استفاده می‌شود. گرگور بافی بوشهر بیشتر در شهرهای دیلم، گناوه، دیر و کنگان رواج دارد.

سوغات و صنایع دستی بوشهر

حصیربافی بوشهر

از جمله رایج‌ترین سوغات و صنایع دستی شهر بوشهر می‌توان به حصیربافی اشاره کرد. رواج این هنر در این منطقه به این دلیل است که انواع برگ و لیف‌های درخت خرما و سایر گیاهان خودرو به وفور در این منطقه وجود دارد. همین امر حصیربافی را به یکی از مهم‌ترین هنرهای رایج در استان بوشهر تبدیل کرده است. از جمله مهم‌ترین محصولات حصیری بوشهر می‌توان به کپو، سبد، زیرداغی، بادبزن، کلاه، مخرف، تویزه و... اشاره کرد. شهرستان‌های گناوه، دشتستان، کنگان و دشتی از جمله مناطق اصلی بافت حصیر در استان بوشهر محسوب می‌شوند.

سوغات و صنایع دستی بوشهر

سخن پایانی

اگر جزو افرادی هستید که علاقه زیادی به بازید از نمایشگاه‌های مختلف دارید، حتما در تمام نمایشگاه‌ها حضور و فعالیت چند غرفه از سوغات و صنایع دستی شهر بوشهر را مشاهده کرده‌اید. استان بوشهر از جمله مناطقی است که انواع سوغاتی‌های خوراکی و صنایع دستی در آن تولید و عرضه می‌شود و بسیاری از آن‌ها نیز شهرت جهانی دارند. 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۵ نفر از بازدیدکنندگان

آخرین اخبار

ارسال نظر

  • ناشناس

    عالیه

  • فرهاد

    سلام باتشکر از مطالب مفیدتان
    خارک رنخل وتوسط نخل، تبدیل به رطب میشود که درتهران بنام خرمای عسلی میشناسند. رطب اگر فریز نشود یکی دوروز بیشتر سالم باقی نمیماند.
    رطب نیز روی نخل وتوسط نخل تبدیل به خرمامیشود که هر بخش از خاک استان بوشهر انواعی خرما دارد. مهمترین خرمای دشتی گنتار وشکر است درجم خاصویی شهره و در دشتستان کبکاب. خود شهر بوشهر به علت رطوبت بالای هوا، کاشت خرما خوب جواب نمیدهد اما درختانی چون موز، انبه و.... عالی میشود.
    پیروز و سربلند باشید.